13.11.2015

Luomu kosmetiikkaa; Hiukset

Tässä on kaikki mitä tarvitsen hiuksiini
Pari viikkoa sitten lahjoitin kosmetiikkani pois ja siirryin luomukosmetiikkaan. Voin sanoa, että ihoni ja hiukseni ovat paremmassa kunnossa kuin koskaan. Hiusten putoaminen on vähentynyt ja hiusten kasvu kiivastunut.
Tässä postauksessa kerron hiusten hoitotuotteistani.
Ensimmäisen "shampoot".

Ruokasooda
Ruokasooda on oiva ja vanhan aikainen hiustenpesu tuote.
Tässä pähkinän kuoressa ohje:

  • Kastele hiukset märäksi.
  • 1rkl ruokasoodaa (tilkka vettä sekaan tai ilman) 
  • Ota ruokasoodaa kosteisiin sormiin, hiero käsiä yhteen.
  • Hiero ruokasoodaa hiuspohjaan (päänahkaan) kauttaaltaan. Latvoihin ei tarvi.
  • Kostuta hiukset pienellä määrää lämmintä vettä ja hiero hiuksia vielä kerran. 
  • Huuhtele hiukset lämpimällä vedellä. 
Latvoihin ei ruokasoodaa tarvitse laittaa, sillä rasva mikä hiuksissä on sijaitsee päänahassa. Lämmin vesi huuhtelee pois latvoissa olevan rasvan. Ruokasooda kuivattaa jonkin verran myös hiuksia. 
Sooda poistaa todella hyvin rasvan hiuksista ja hiukset näyttää todella puhtaalta. Ainoa miinus, että kuivattaa tosin latvoja ja öljyä latvoihin suosittelen laittamaan pesun jäläkeen.
MeineBase
Tämä saksan maalta tullut mahtava suola! Ah olen rakastunut! 
Emäksinen minaraalikylpysuola. Sisältää akaattia, karneolia, sitriiniä, krysopraasia, kalsedonia, safiiria ja onyxia, nämä kaikki on kivennäisaineta ja hienoksi jauhettuja jalokiviä. Suola aktivoi ihon omaa kosteudensitomiskykyä, neutraloi hapot, kiihdyttää happojen ja kuona-aineiden erittymistä ihosta. 
MeineBasessa sama ohje kuin ruokasoodassa. MeineBase myös saattaa vaahdota kun olet hieromisen jälkeen vähän kostuttanut hiuksia. Itselläni vaahtoaa melekeen joka kerta. Mie lissään välillä suolaan pikkumäärän jotain maustetta esim. Kanelia tahi minttua. Se jättää kivan hajun tukkaan. Janne sanoi kanelin jäläkeen, että tukkani haisee ihan joulupuurolle :D 
 MeineBase on suomessa aikas hintavaa. Kilohinta saattaa kivuta reippaasti 150€, mie ostin eka purkkini 75g täältä. Sitten yks ilta rupesin vähän tätä meidän pahetta Ebaytä sellaamaan ja saksan ebaystä löyty 3kg 60€! Aattelkaa mikä lottovoitto! :D Ei menny ku viikko ja purkki oli hellässä huomassani. 
MeineBase tekee hiuksista todella puhtaan ja tämä on oikeastaan tuote mitä käytän pääsääntöisesti hiustenpesussa. MeineBase ei kuivata niin paljoa hiuksia, mitä sooda. MeineBaseahan voi käyttää moneen muuhunkin ja tässä linkki mihin kaikkeen: MeineBasen käyttö.

Kumpikin tuote pittää minun hiukset puhtaana tosi hyvin. Minulla siis on rasvainen hiuspohja ja jos olen illalla käynyt suihkussa niin monasti aamulla tukka on jo likasen näkönen, mutta näillä tuotteilla ei ole ollut tätä ongelmaa kovin usein. 

Bentoniittisavea  olen käyttänyt muutaman kerran tukassa, mutta savi kuivatti hiuksia aikas paljonkin niin päätin käyttää sitä vain ihon hoidossa. 

Seuraavaksi hoitoaineet:

Omenaviinietikka
Muuta ei sitten tarvita. Itse käytän omenaviinietikkavesi-sekoitetta, joka on pienessä suihkepullossa. Suihkepullo on n.2dl. Siihen olen tehnyt seoksen 5rkl soodaa ja loput vettä.  
Tässä ohje minun hoitoaineeseen: 
  • Suihkuta seosta kauttaaltaan hiuksiin ja hiero vähän.
  • Anna vaikuttaa 30s.
  • Huuhtele lämpimällä vedellä pois. 
Tässä vielä muutama öljy mitä mie käytän tukassa:

Kookosöljy
Kookosöljyä käytän ainoastaan kostetuttavina maskeina.
Vuoraan hiukset kookosöljyllä, pitäs ohuen pipon päähän ja nukkumaan. Aamulla pesen tukan normaalisti.
Tai sitten tunti ennen saunaan menoa laitan öljyä tukkaan ja sitten saunaan. Saunan jälkeen hiusten pesu normaalisti.
Tästä ostan kookosöljyni.

Arganiaöljy
Tätä öljyä käytän joka suihkun jälkeen latvoihin, paitsi silloin jos olen tehnyt kookosöljymaskin. Öljyä ei tarvihe laittaa ku muutama tippa kätteen, sitten hierot käsiä yhteen ja levittelet öljyn latvoihin. Itselläni on käytössä Moroccan Argania oil, jonka olen todennut tehokkaaksi ja erittäin riittosaksi.

Avocadoöljy
Avocadoöljyä käytän jonkin verran hiuksiin, mutta enimmäkseen ruoanlaittoon. Samalla tavalla kuin kookosöljyä.
Tässä on minun suosikki avocadoöljy.

Urheilen joka päivä ja hiuksille on kovvaa rääkkiä pestä niitä joka kerta. Jos käyn salilla ja tiedän, että seuraavana päivä en mene töihin ja menen salille taas, harjaan hiuksia ensin jonkun tovin ja sitten menen suihkuun ja huuhtelen hiukset lämpimällä vedellä. Harjaus ja lämmin vesi poistaa rasvaa tukasta. Seuraavana päivänä salin jäläkeen pesen tukan "kunnolla". Välillä tekkee hyvvää hiuksillekkin pittää vapaa päivää pesusta. =)

Olen saanut myös hyvää palautetta hiuksieni eloisuudesta, kuinka ne kiiltää ja on hyvässä kunnossa. Kun olen kertonut luomuhiustenhoidostani ihmiset on ollut aika ymmällään :D

- Piia-

2 kommenttia:

  1. Ihana ku laitoit nämä ohjeet tänne! Taitaa jo tänä iltana lähteä shampoo ja hoitoaine kokeiluun :)

    VastaaPoista