8.10.2015

Oonko oikeasti hyvässä kunnossa?

Näin 28. syntymäpäivänäni rupesin miettimään elämää.Oikeestaan enemmänkin hyvinvointia ja fyysistä kuntoa.

Olen aina ollut vähän jojoileva painoni suhteen, mutta nytten pitkän aikaa painoni on pysynyt samassa lukemassa. Siltikin voisin puottaa vielä vähän painoa ja pitäisikin. Kerrottakoon nyt, että olen siis kaikin puolin tyytyväinen itseeni ja en koe ulkonäöllisesti mitään paineita, mutta sisäisesti tunnen etten ole hyvässä kunnossa. Tiedän monipuolisesta ruoasta paljon ja syönkin siten, mutta välillä herkut vie mennässään ja veden juonti unohtuu. Välillä käytän kolmivuorotyötäni syynä lusmuiluun. 
Aamulla kun heräsin oli kiva lukea ystävien ja sukulaisten laittamia synttäri onnitteluja. Kiitos kaikille onnittelijoille päivän aikana saaduista viesteistä! <3
Jokin silti kalvas mielessäni... Siinä aamupalaan popsiessa ja lukiessa nettiä rupesin sitten miettiin kessää... Kesä oli kaikinpuolin aivan loistava, mutta sitten tajusin että enpä paljoa kesän aikana käynyt esim. salilla ja loppu kesästä porrasreenitki jäi vähiin. Tekosyitähän vois keksiä vaikka miljoona että miksi, mutta ketä se hyödyttää? Itteä vaan huijaa. Mutta vapaa-ajasta suurin osa on menny kalastuksen ja luonnossa olon parissa, joten se on pätevä syy omasta mielestä. Syömisessä tosin olisi kesän aikana voinut panostaa enemmän terveellisyyteen ja monipuolisuuteen. Notskilla paistettu makkara ja pikku korvapuustit nokipannu kahvin kanssa on vaan liian hyvää :D
No tämä päivä on taottu päätä seinään ja tehty päätös. Rakensin itselleni suunnitelman, jossa on tavoite. Nyt kun meidän perhokalastukausi on ohi, niin keskityn omaan hyvinvointiin.  Tietenkin myös ystävien ja perheen kanssa yhdessä oloon.
Suunnitelma on tämä:
Ruoka on monipuolista ja säännöllistä. En käytä kolmivuorotyötäni tekosyynä epäsäännölliseen ruokavalioon, koska vuorotyössäkin PYSTYY syömään säännöllisesti. Sokeria vähennän roimasti pois! Sillä sitä on tullut syötyä aikas paljonki, mutta herkuttelu päivän sallin itselleni. Juon paljon vettä!
Urheilu/ kuntoilu menisi näin ikäästi; Salitreeniä olisi 2x viikossa eli voimaharjottelua. Loput päivät on pyhitetty pyöräilylle, uimiselle, lenkkeilylle/samoilulle, laskettelulle, jumpille yms. Lepopäiviä pidän pari viikossa. Kuntoilut rupian laittamaan ihan kalenteriin, että varmasti tulee tehtyä. Jos jää tekemättä tunnen syvän piston sydämessäni :D En aijo antaa armoa itselleni, mutta omaa kehoa pittää kuunnella. Lenkkeilyltä en tietenkään välty, sillä Kaaos pittää siitä huolen joka päivä.
Aijon nukkua kunnolla! Yritän, että tunti ennen nukkumista olisi telkkarit, kännykät ja läppärit kiinni. Sillä tämä sininen valo, joka älylaitteista, telkkareista yms. tulee ei ole meidän keholle hyväksi ja varsinkaan ennen nukkumaan menoa. 

Tavoitehan on tietenkin yksinkertainen. Itsellä on hyvä olla, jaksan ja olen iloinen.
Aijon päivitellä tätä tavoitettani tänne väliajoin. Ja voin sanoa, että jotain spessua on tulossa itselleni syömisen ja hyvinvoinnin saralla enemmänkin ;) Siittä infoilen myöhemmin.
Mutta...!

Päiviön polun alussa oleva kyltti.
Synttäripäivä meni mukavasti muuten. Aamupalan jäläkeen hyppäsin pyörän selkään ja lähdin tutkimusmatkalle. Utsuvaaran risteyksen jälkeen kun ajaa alaspäin tulee aidassa "reikä" ja siinä on kyltti: Levikeskus ja Sammun tupa. Olen pitkään halunnut käydä katsastaan tämän reitin ja tänään tein sen.
Polku oli nimeltään "Päiviön polku", joka meni taalovaaran juurelta. Voin sanoa, että ei ollu mitenkään kovin fiksua pyörän kanssa lähtä reitille. Yli puolet matkasta talutin pyörään. Reitiltä viimeset 400m sain ajaa ja kelkkareitiltä kotiportaille n. 1km verran sain ajaa. Muuten reitti oli kivikkoista nousua ja laskua. Nyt kun se on katsastettu niin seuraavalla kerralla menemmä koko perheen voimin jalakasin.
Pyöräilyn jäläkeen syöpäsin ja aloin nukkumaan. Yön vietän töitten parissa.

<3: Piia

Ps: LuontoÄiti pisti tänään kunnon loimut taivaalle meille kaikille tämän päivän synttärisankareille :)
Tässä vielä muutama muukin patikointilenkki Levin tuntumassa.





Päiviönrinteen maisemat. Kotijokemme.
Tälläisiä kylttejä oli koko matkan ajan.




Meidän koti metsästä päin <3


3 kommenttia:

  1. Hyvä Piia! Olet varmaan kuullu tästä että kun 80% ajasta elää terveellisesti niin loput 20% ajasta voi ottaa löysemmin rantein :) Ite kokeilin pienimuotosta detoxia eilen ja jo yhen päivän aikana huomasin suuren eron energiatasossa! Kannattaa ehottomasti kokeilla. Tsemppiä Piia! 😊👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm... Tuossa piti olla hymiö ja peukutus mutta ei näköjään onnistunu.. :p

      Poista
    2. Jos on hyviä Detox kuureja niin otan vastaan heti! :D

      Poista